+381 (0)23 543 793, +381 (0)64 131 2091; Milentija Popovica 18, 23000 Zrenjanin mrakroletne@beotel.net

Održavanje stolarije

Održavanje stolarije

Jednostavnim i laganim održavanjem MRAK prozora i vrata Vaša stolarija će nastaviti da svojom efikasnošću pruža dugotrajnu toplotu vašem domu, ali i da mami poglede svojom elegancijom.

Održavanje prozora

Kako bi obezbedili da vaša MRAK vrata i prozori dugo ostanu funkcionalna i ujedno zadrže svoju lepotu i atraktivnost, jednom godišnje trebalo bi proveriti njeno stanje. Svi kupci MRAK stolarije znaju da se ona lako održava i da je potrebno posvetiti samo malo vremena kako bi prozori i vrata nastavili da idealno funkcionišu.

Set za odrzavanje prozora
Na našoj online prodavnici možete pronaći i veoma povoljan set za održavanje PVC stolarije koji čini pasta za poliranje PVC przora, sredstvo za dihtunge, sprej za okov prozora i krpa.

Održavanje vrata

Aluminijumska i PVC vrata su takođe jednostavna za održavanje. Dovoljno je da ih povrmeno ili po potrebi obiršete mokrom krpom. Aluminijum je veoma otporan na atmosferse uticaje, a vrata štiti i sloj plastificirane boje kojom su obložena. Zato je kao i kod PVC prozora važno da ih ne grebete mrežicom za ribanje ili jakim hemijskim, abrazivnim sredstvima. Dovoljan je blagi deterdžent i topla voda.

Skidanje zaštitnih traka sa profila

Veoma je važno da nakon ugradnje vrata i prozora, i obrade ivice zidova (špaletni) uklonite zaštitne trake sa profila. U suprotnom se može dogoditi da se one pod uticajem visokih i niskih temperatura istope i postanu teške za skidanje. U slučaju da se to dogodi nemojte pokušavati da sastružete trake oštrim predmetima jer možete oštetiti zaštitnu boju. Natopite krpu mlaku vodu u koju ste ubacili sodu bikarbonu, nanesite na mesto i sačekajte da deluje minut-dva. Zatim pažljivo skinite trake.

Provetravanjem protiv kondenzacije

Kako bi sprečili kondenzaciju na prozorima provetravajte svoj dom nekoliko puta dnevno, posebno u toku zimskog perioda kada je ova pojava najčešća. Otvorite odjednom u potpunosti sve prozore i vrata, i u kratkom vremenu napravite promaju tj. potpunu razmenu vazduha u prostoriji bez gubitka toplote u zidovima i nameštaju, kako bi se nakon toga brže povratla željena temperatura vazduha u prostoriji. Kako bi se smanjili energetski gubitci, isključite grejanje tokom provetravanja. Pokušajte postići ‘poprečno provetravanje’ što znači da biste trebali otvoriti sobna vrata ili prozor na suprotnoj kako bi nastala promaja. Na taj način vlažni vazduh iz prostorije se meša sa svežim, suvim vazduhom spolja, i smanjuje mogućnost nastanka kondenzacije. Provetravanje treba da bude češće u prostorijama u kojima je isparavanje vode veće (kupatilo, kuhinja…)

Call Now Button