+381 (0)23 543 793, +381 (0)64 131 2091; Milentija Popovica 18, 23000 Zrenjanin mrakroletne@beotel.net

PVC i ALU roletne

PVC i ALU roletne su najkvalitetnija zaštita od sunčeve svetlosti, istovremeno imaju i funkciju zvučne izolacije. Lamele roletni mogu biti plastične ili aluminijske – punjene poliuretanskom penom i osiguravaju maksimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju kao i zaštitu prozora. Sve roletne imaju mehanizam za spuštanje i dizanje. Imaju visoku statičku izdržljivost, povećavaju protivprovalnu zaštitu. Kutija koja može biti spoljna ili unutrašnja i same roletne lepog su dizajna sa elegantnim konturama. Kod PVC roletni postoji i varijanta ubacivanja rolo komarnika u samu kutiju roletne gde se po istoj vođici koja ima dva kanala po jednom spušta roletna a po drugom rolo komarnik. Roletne se izrađuju u beloj, braon, sivoj i bojama sa teksturama drveta – mahagoni i zlatni hrast.

Kada zameniti roletne?

Zamena prozora je idealna prilika da i dotrajale roletne zamenite novim. Postoje dve vrste roletni:

  • sa spoljnom kutijom i
  • sa unutrašnjom kutijom.

Roletne sa spoljnom kutijom se montiraju posle montaže prozora i praktično predstavljaju poseban deo koji se može staviti naknadno ili se zameniti nezavisno od prozora. One se kače sa spoljne strane na štok prozora i zahtevaju bušenje štoka da bi se provukla gurtna odnosno automat za povlačenje u unutrašnjost objekta. Uglavnom su jeftinije od roletni sa spoljnom kutijom i imaju kraći rok trajanja jer nemaju čvrst oslonac za kutiju pa se često desi i da se „ražabe“. Ukoliko nemate mogućnosti stavljanja unutrašnje kutije ovo je jedino rešenje. Treba ih zameniti kada prestanu da vrše svoju funkciju, a ne mogu se više reparirati.

Roletne sa unutrašnjom kutijom se montiraju zajedo sa prozorom i praktično predstavljaju njegov sastavni deo. Ova roletna ulazi u visinu otvora, što znači da se iznad visine prozora nastavlja i kutija od 20 cm i to treba predvideti kada se stavljaju na prozore jer smanjuju svetli otvor za toliko. Ukoliko stari prozori sadrže roletne sa unutrašnjom kutijom koje se nalaze pod betonskim zubom ta roletna se mora zameniti (ne postoji mogućnost njenog čuvanja ili kačenja na nove prozore) i ova kutija predstavlja idealno rešenje i priliku za zamenu stare.

Call Now Button