+381 (0)23 543 793, +381 (0)64 131 2091; Milentija Popovica 18, 23000 Zrenjanin mrakroletne@beotel.net

Trakaste zavese

Trakaste zavese su pristupačan i popularan način za ulepšavanje Vaših kancelarija ili stanova. Osim što predstavljaju praktično rešenje za blokiranje spoljne svetlosti, obezbeđuju privatnost, doprinose i estetskom izgledu enterijera.

Trakaste zavese su jednostavne za rukovanje. Podešavaju se pomoću dva kanapa koji služe za rotiranje traka po vertikalnoj osi (osvetljenje ili zamračenje) i za povlačenje traka po garnišni (za sklanjanje u stranu i oslobađanje prostora). Izradjuju se u različitim veličinama, bojama i dezenima tako da se mogu prilagoditi svakom prostoru.

Trakaste zavese se sastoje od vertikalnih lamela – traka različitih materijala i boja. Imaju primenu u stambenim i javnim objektima jer imaju mogućnost procentualno različitog zamračenja. Postoje trakaste zavese sa manuelnim mehanizmom (perla i kanap), kao i motornim, koji omogućava povlačenje i okretanje traka po horizontali. Ova vrsta sistema je veoma praktična u poslovnim prostorima. Mogu se postavljati i pod kosinama i u lukovima (horizontalno savijanje).

Sastavljene su od traka koje su široke 127 mm. Proizvode se u 30-40 različitih boja i dezena. Materijal od koga se izrađuju trakaste zavese je plastificirana tkanina. Osobine trakastih zavesa su: antistatičnost, ne skupljaju prašinu, bez mirisa su i lake za održavanje. Osim od tkanine, postoje i PVC i aluminijumske trakaste zavese.

Postoje trakaste zavese sa manuelnim mehanizmom (perla i kanap), kao i motornim, koji omogućava povlačenje i okretanje traka po horizontali. Ova vrsta sistema je veoma praktična u poslovnim prostorima. Mogu se postavljati i pod kosinama i u lukovima (horizontalno savijanje).

ŠTA SU TRAKASTE ZAVESE?

Zaboravite na skidanje,pranje,peglanje i kacenje zavesa… Trakaste zavese su elegantno i prakticno rešenje za efikasnu zaštitu od sunca i spoljnih pogleda. Nekada su trakaste zavese bile odlika poslovnih prostora ali zahvaljujuci velikom izboru dezena i boja trakaste zavese su našle svoju primenu i u stambenim objektima.

GDE SE UGRAĐUJU TRAKASTE ZAVESE?

Osim što se mogu montirati na male staklene površine isto tako su namenjene za velike ostakljene površine gde, pored zaštite od sunca, povecavaju estetski izgled savremenog enterijera.

OD ČEGA IH PROIZVODIMO?

Trakaste zavese su izradene od blago plastificiranog platna koje je otporno na suncevu svetlost. Tkanine su ravne, a boje postojane. Antistaticne su, i ne prikupljaju prašinu ni mirise. Eventualne masne mrlje lako se ciste. Zavese su zaokretne što omogucava regulaciju kolicine i smera svetlosti odnosno definisanje intimnosti enterijera, cime trakaste zavese udovoljavaju svim estetskim zahtevima za uredenje enterijera. Osim zaokretne mogucnosti, trakaste zavese se mogu otvarati jednostrano ili dvostrano.

Call Now Button