+381 (0)23 543 793, +381 (0)64 131 2091; Milentija Popovica 18, 23000 Zrenjanin mrakroletne@beotel.net

Venecijaneri

Venecijaneri su ukras svakog enterijera koji vas pritom čuvaju od sunca i radoznalnih pogleda. Kontrolišu pravac i količinu svetlosti i predstavljaju idealno rešenje za sve tipove otvora.

Venecijaneri se montiraju u sam okvir prozora sa njegove unutrašnje strane. Takođe se mogu montirati i na krovne prozore. Sastoje se od metalne plastificirane kutije, mehanizma, sajle i palice za otvaranje i zatvaranje, kao i aluminijumskih traka sa završnom poliesterskom obradom u koloru.

Izrađuju se od specijalnog obostrano obojenog aluminijuma tako da im je rok trajanja neograničen. Namenjeni su za sve vrste stolarije, bez obzira na materijal od koga je stolarija napravljena. Imamo široku paletu boja koju možete uklopiti u vaš enterijer. Venecijaneri su specifičan tip roletni koje mogu biti izrađene od drveta, plastike ili metala. Vrlo lako se podešavaju, tako da mogu vašoj sobi dati svetlost ili napraviti hladovinu, pružaju osećaj elegancije i harmonije u vašem domu. Metalni venecijaneri se češće koriste na poslovnim zgradama jer su dobra zaštita protiv krađa, visoke i niske temperature, lošeg vremena i požara. Njima se upravlja elektronski, a ne ručno.

Horizontalni oblik venecijanera koristi tanke tkane merdevine kojima omogućava letvicama da se otvaraju ili zatvaraju preko rotirajućeg valjka na koji je svaka letvica prikačena.

Vertikalni oblik venecijanera koristi uglavnom šire letvice, one se mogu zajedno pomeriti u jednu ili drugu stranu, kao i razdvojiti po sredini.

 

VENECIJANERI PRAVI IZBOR ZA VAŠ DOM

Venecijaneri pružaju misteriozni izgled vašoj sobi, dozvoljavajući da samo tanki zrakovi sunčeve svetlosti prodiru u nju čineći je ugodnom za boravak. Proizvedeni su od različitih materijala kao što su drvo, plastika, aluminijum i dostupni su u širokom spektru boja i dimenzija. Možete ih uklopiti u bilo koji dizajn koncept vašeg doma.

Koje su prednosti venecijanera? Osim što su relativno jeftini, dostupni u širokom spektru boja, materijala i veličina, oni mogu da se prilagode uz bilo koju veličinu prozora. Možete da kontrolišete prodiranje svetlosti u sobi, pomažu kod održavanja toplote zimi, a leti pružaju osećaj hladovine i prijatnosti. Kontrolisanjem svetlosti u sobi čuvate vaš nameštaj od preranog izbleđivanja. Venecijaneri se lako čiste i održavaju, možete ih usisati i obrisati vlažnom krpom.

Najvažniji korak u ugrađivanju venecijanera je tačno merenje vašeg prozora. Morate precizno izmeriti i visinu i širinu, ugraditi na prozor specijalni okvir koji obično obezbeđuje proizvođač i za njega pričvrstiti gornji deo venecijanera. U stvari najteži deo instalacije venecijanera je određivanje njegove boje, vrste i izbora da li će se ugraditi izvan ili unutar prozorskog okvira. Sve ostalo je lako.

Ako je vaš prozor kvadratnog oblika, venecijaneri se mogu montirati unutar prozorskih okvira, a ako je prozor pravougaonog oblika najbolje resenje je njihova instalacija van okvira prozora. Jedna potencijalna prednost ugradnje venecijanera izvan prozorskih okvira je ta što će vaši prozori izgledati veći nego što zaista jesu.

Venecijaneri su ekonomični, pružaju vašem domu udobnost i eleganciju i ako razmišljate o promeni zaštite prozora venecijaneri su pravi izbor za vas.

 

VENECIJANERI ZA MODERAN ŽIVOT

Venecijaneri su neosporno najbolje roletne za moderan život. Venecijaneri daju vašem domu osećaj elegancije i urednosti. Mogu biti različitih tekstura i boja. Možete ih kupiti u bilo kojoj dekor prodavnici ili naručiti putem interneta. Funkcionalni su, laki su za korišćenje i instalaciju.

Ukoliko želite da venecijaneri krase vaš dom morate znati i da ih ispravno koristite. Ukoliko se venecijaneri nepravilno upotrebljavaju, ako stoje ukoso ili u bilo kom nepravilnom položaju neće vam pružiti osećaj harmonije u domu.

Nikada nemojte kupovati plastične venecijanere, već isključivo venecijenere napravljene od aluminijuma ili obojenog srebra jer oni manje skupljaju prašinu i lepšeg su izgleda.

Mrak nudi venecijanere vrlo zanimljivih boja i tekstura, čak i vi sami možete ponuditi željeni izgled i dobiti venecijanere po vašoj želji.

Ako vam je radni prostor izrađen od drveta, nemojte stavljati bele ili crne venecijanere, već kupite venecijanere sa teksturama nalik pravoj koži maslinaste ili braon boje. Takođe, vaša kancelarija će izgledati prefinjeno i moderno ukoliko je krase venecijaneri boje crvene trešnje. Ukoliko imate male prozore npr. na potkrovlju, mini venecijaneri će rešiti vaš problem.

Danas je naročito popularan trend ručnog oslikavanja venecijanera. Vaši venecijaneri mogu izgledati kao velike slike i imati vrlo interesantan izgled.

Call Now Button